Dagelijks online tijdens de Poëzieweek: Poetry on Impact

Rotterdam – Ter gelegenheid van de Poëzieweek presenteert Poetry International van 28 januari tot en met 3 februari aansluitend op het achtuurjournaal Poetry on Impact, een live online flits poëzie over zaken die er naast het hete nieuws zeker óók toe doen.

Via zoom verzorgen spraakmakende dichters uit binnen- en buitenland een krachtige poëzievoordracht gevolgd door een Q&A met het zoompubliek. Dagelijks live via zoom met Ellen Deckwitz, Tsead Bruinja, Alfred Schaffer, Maud Vanhauwaert, Rodaan al Galidi, Vanessa Kisuule, Paul Demets en Nyk de Vries.

Wat zou de rol van poëzie in deze turbulente tijden zoal kunnen zijn? Het antwoord op die vraag komt van zeven ‘dichters van dienst’, dichters die veelal als stads- of streekdichter of Dichter des Vaderlands boven op de actualiteit zitten en op verschillende manieren de werkelijkheid via poëzie van context voorzien.

Meer informatie over de dichters en gedichten staan op www.poetry.nl. Daar zijn ook de tickets verkrijgbaar voor 5 euro per aflevering, het geven van een extra donatie is mogelijk.

Poëzieweek

Een overzicht van activiteiten is te vinden op www.poezieweek.com