Connie Palmen in Bibliotheek Zeist

biebzeistZeist – Connie Palmen is woensdagavond 10 maart te gast in de bibliotheek in Zeist. Connie Palmen (1955) studeerde Nederlands en filosofie en debuteerde in 1991 met  De wetten, een roman die alom geprezen werd om zijn originaliteit. De wetten gaat over een vrouw die op zoek is naar  ‘levenswetten’, die haar inzicht in het leven geven. Ze denkt deze te kunnen vinden bij zeven mannen met wie ze kennismaakt.

Literatuur en filosofie zijn in alle volgende boeken van Connie Palmen terug te vinden. Palmen wisselt haar romans vaak af met essaybundels.  Na De wetten schreef ze de romans De vriendschap (1995), I.M. (1998), De erfenis (Boekenweekgeschenk 1999), Geheel de uwe (2002) en Lucifer (2007). Palmen is inmiddels een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers. Haar werk is in zo’n twintig talen vertaald.

Deze avond, die wordt georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Zeist en Bibliotheek Zeist, begint om 20.00 uur. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot het kopen en laten signeren van boeken. De toegangsprijs is € 6,00 voor leden en € 7,50 voor niet-leden van de Regiobibliotheek Utrecht Midden, incl. koffie/thee in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheken in Zeist en Bunnik, de bibliobus en Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn. Reserveren kan ook: telefonisch (tijdens kantoortijden) via 030 – 6916944 of via de website www.literairzeist.nl. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Van Veenendaal-Botstichting in Zeist.