Carmien Michels behaalt 3e plaats op WK Poetry Slam in Parijs

Parijs – Dichter en Nederlands Kampioen Poetry Slam Carmien Michels heeft zaterdag 28 mei op het WK Poetry Slam in Parijs een bronzen medaille veroverd. Dat maakt Literatuurhuis Utrecht bekend. Het is voor het eerst in lange tijd dat een Nederlandstalige ‘Slampion’ het podium haalt van het WK.

Negentien landen deden dit jaar mee aan het kampioenschap en alle deelnemers dragen voor in hun moedertaal, begeleid door een simultaan vertaling. Ondanks deze vertalingen zijn het toch vaak de Frans- en Engelstalige dichters die het publiek voor zich weten te winnen. Met haar ijzersterke performance wist de Vlaamse Michels deze taalbarrière te slechten.

Stijlen

Carmien Michels: “Het was een overweldigende ervaring me onder zo veel slammers van topniveau te bevinden. Ik zag vele verschillende stijlen die leken aan te sluiten bij de nationaliteiten: in Zuiderlijke landen staat de kracht van de performance voorop, in Scandinavische landen dan weer de dichtkunst, terwijl maatschappelijk engagement en humor zowat overal van groot belang zijn. Naarmate de week vorderde, voelde ik me meer en meer verbonden met deze landskampioenen die naast schitterende podiumdichters ook gewoon mooie, intrigerende mensen waren.”

Canadese winnares

Tijdens de WK-finale droegen de zes beste slamdichters van de wereld hun drie beste performancegedichten voor. De Canadese Amélie Prevost ging uiteindelijk met de titel naar huis.

 

Zie www.poetryslam.nl voor het volledige overzicht van poetry slams