BookSpot Literatuurprijzen 2019 voor De hoogstapelaar en De avant-gardisten

Den Haag – De BookSpot Literatuurprijs 2019 voor fictie gaat naar De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo. De prijs voor het beste non-fictieboek, voor het eerst uitgereikt dit jaar, gaat naar De avant-gardisten van Sjeng Scheijen.

Beide prijzen, elk met een geldbedrag van 50.000 euro, werden gisteren door Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs, uitgereikt tijdens een literaire avond in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Met de twee stipendia van 50.000 euro, ter beschikking gesteld door online boekwinkel BookSpot, wil de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie de auteurs van de winnende boeken in staat stellen zich een jaar lang volledig te wijden aan het schrijven. De andere genomineerde auteurs ontvangen ieder ook een geldbedrag van 2.500 euro.

Over de BookSpot Literatuurprijs

De BookSpot Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek. Dit jaar is de prijs voor het eerst in twee categorieën uitgereikt: fictie en non-fictie. Voor de laatste categorie is de jury op zoek gegaan naar boeken die uitblinken in het genre verhalende non-fictie en die op een intelligente en toegankelijke manier de kennis van lezers vergroten en verdiepen. Onder non-fictie valt het hele scala aan boeken over politiek, geschiedenis, wetenschap, sport, reizen, biografie en kunst.