Books4Life geeft eigen boekenweekgeschenk

Het verhaal 'Idealen' van John Toxopeus (links) wordt als alternatief ‘boekenweekgeschenk’ cadeau worden gedaan aan iedereen die een boek koopt in Books4Life.
Het verhaal 'Idealen' van John Toxopeus (links) wordt als alternatief ‘boekenweekgeschenk’ cadeau gedaan aan iedereen die een boek koopt in Books4Life.

Utrecht – Books 4 Life Utrecht, een tweedehands boekwinkel voor het goede doel, heeft de Boekenweek alvast afgetrapt met de feestelijke prijsuitreiking van haar verhalen wedstrijd. Het verhaal ‘Idealen’ van John Toxopeus wordt als alternatief ‘boekenweek geschenk’ cadeau gedaan aan iedereen die een boek koopt in de winkel tijdens de Nationale Boekenweek van 10 tot 20 maart.

“Je verhaal is werkelijk mooi proza: door de verhalende lijn zijn idealen en dromen verweven, zonder ze expliciet te noemen. Knap!” was het jurycommentaar op het winnende verhaal.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Caroline Peet en Gonny Sakkers. De jury, bestaande uit Vrouwkje Tuinman (Utrechtse schrijfster), Ton van den Berg (journalist) en Vicky Francken (literair talent) moesten kiezen uit de ruim twintig ingezonden verhalen.

Het thema was geïnspireerd op het thema ‘jeugd en jong zijn’ van de Nationale Boekenweek, maar is toepasselijk gemaakt voor Books 4 Life, namelijk: Opgroeien met Idealen.

Nieuwe locatie

De feestelijke bijeenkomst stond niet alleen in het teken van de prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd, maar was ook bedoeld om de nieuwe winkel te openen. Met deze nieuwe winkel in de kelder van partner JoHo aan de St. Jacobsstraat 275 krijgt Books 4 Life meer ruimte voor haar uitgebreide aanbod aan recente en tweedehands boeken.

Ter ere van de opening werd een speciaal voor Books 4 Life geschreven winkelgedicht onthuld, geschreven door dichteres Ineke Winnips. Daarnaast werd met trots de nieuwe boekenbon (ontworpen door alexanderdesign) en spaarkaart gepresenteerd. Deze zijn vanaf nu te verkrijgen en te gebruiken in de winkel van Books 4 Life Utrecht. Zie ook www.books4life.nl/utrecht

Fragment uit ‘Idealen’

door John Toxopeus

‘U heeft gevoel voor drama,’ zei ik tegen mijn vader.

‘Drama,’ zei hij, ‘dat is een mooi woord. Ik kom het wel eens tegen, niet vaak. Vreemd eigenlijk.’ Hij keek me aan, fronste zijn wenkbrauwen. ‘Hoe kom je aan die onzin?’ vroeg hij. ‘Ik heb geen gevoel voor drama. Je moeder, die heeft gevoel voor drama.’ Hij zat voor de kachel en wriemelde met zijn tenen. Hij had net de winkel afgesloten, zijn voeten gewassen en ingewreven met talkpoeder. Dat moest van mijn moeder. Meteen als hij zijn schoenen had uitgedaan in de badkamer met het raampje open. Soms wriemelde ik ook met mijn tenen en ik wilde weten hoe dat voelde met talkpoeder. Ik pakte het, stiekem, hoewel ik niet wist of het erg was. Met talkpoeder geven je tenen minder goed mee, zijn ze stroever. Ik ging door met bewegen totdat mijn tenen weer glad waren en gewoon over elkaar gleden.