Bondo Kids en Compassion winnen donatie Books 4 Life Eindhoven

Logo bewerkt tot stemrondjeEindhoven – Twee weken lang konden klanten en vrijwilligers van Books 4 Life Eindhoven kiezen naar welke twee goede doelen de helft van de jaaropbrengst gaat. Van de vier genomineerde stichtingen kregen Bondo kids en Compassion de meeste stemmen.

Compassion wil de donatie besteden aan het opzetten van een bibliotheek voor kinderen in Nicaragua. Bondo Kids wil middels bestrating de letterlijke en sociale afstand verkleinen tussen een dorp en een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen in Kenia.

Mensen die deze stichtingen willen steunen, kunnen tot en met 9 september tweedehands boeken kopen bij de Books 4 Life-winkel in Outlet Bibliotheek Eindhoven of boeken doneren bij de innamepunten bij Lunet zorg. Tijdens het eenjarig jubileum van Books 4 Life Eindhoven op 9 september wordt de hoogte van het donatiebedrag bekend gemaakt.

De vaste goede doelen Amnesty International en Oxfam Novib ontvangen de andere helft van de jaaropbrengst, tijdens het landelijke Books 4 Life-evenement op de Dag van de Duurzaamheid op 11 november. Minimaal 90% van de opbrengst van de verkoop van gedoneerde tweedehandsboeken gaat naar de goede doelen, doordat Books 4 Life volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk of de openingstijden van de winkel en de innamepunten, zie http://www.books4life.nl