Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay uitgereikt

Amsterdam – Esther Gerritsen heeft zojuist op Vers voor de Pers in de OBA het eerste exemplaar ontvangen van Broer, het Boekenweekgeschenk dat zij schreef voor de komende Boekenweek.

Het komt uit in een oplage van 655.235 papieren exemplaren en is daarnaast als e-boek en luisterboek beschikbaar. Van het Boekenweekessay van David Van Reybrouck, getiteld Zink werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Thomas Walter van de Duitse Ambassade.

De 81e Boekenweek loopt van 12 tot en met 20 maart en heeft Duitsland als thema, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte… In Vlaanderen loopt de Boekenweek van 19 tot en met 26 maart.

Boekenweekgeschenk Broer

Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar boer. Zijn been dreigt te worden afgezet. Zo begint Broer, waarin net als in veel van de romans van Esther Gerritsen onderlinge familieverhoudingen scherp en met humor worden uitgediept. Broer wordt tijdens de Boekenweek bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken cadeau gedaan door de boekhandel. Door het scannen van de cover is er een bijzondere toevoeging te zien. Het papieren Boekenweekgeschenk geeft ook toegang tot de e-versie hiervan (te downloaden vanaf 21 maart).

Boekenweekessay Zink

In Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten land. Nederland, België en Duitsland hebben meer dan een eeuw lang een gemeenschappelijk buurlandje gehad: Neutraal-Moresnet, een ministaatje van drieënhalve kilometer groot dat van 1816 tot 1919 bestaan heeft. Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek voor € 2,50 te koop en is dit jaar voor eerst ook in Vlaanderen verkrijgbaar.

Boekenweek in het kort

De 81e Boekenweek trapt op vrijdag 11 maart af met het 65e Boekenbal. In het eerste weekend van de Boekenweek houdt een aantal Duitse auteurs een tournee langs boekhandels en bibliotheken. Het Boekenbal voor Lezers vindt dit jaar in Nijmegen plaats. Traditiegetrouw kan op zondag 20 maart per trein gratis worden gereisd op vertoon van het Boekenweekgeschenk.