Bibliotheek lokt jongeren met ‘De Vloer’

DSCN3444Utrecht – De Bibliotheek Utrecht hoopt jongeren binnen te lokken met ‘De Vloer’, waar zij onder meer gratis kunnen gamen, internetten, met een vriend of vriendin kunnen afspreken, alles om ze maar in aanraking te krijgen met boeken. Sinds de zomer is ‘De Vloer’ geopend, maar op vrijdag 2 oktober is er een openingsfeest.

“In de zomer waren veel scholieren op vakantie”, zegt woordvoerder Corrie Kamphof, “maar nu zie je wel wat jongeren binnenkomen.” Eigenlijk vanaf dit najaar pas kan de bibliotheek zien of ‘De Vloer’ het succes brengt als gehoopt.

Het feest duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen zich helemaal uitleven op de Dance Dance Revolution, meedoen aan de Guitar Hero wedstrijd (met prijzen), of zichzelf laten tekenen in mangastijl. Om 21.00 uur is er een  optreden van de schoolband ‘Just’ van het Bonifatiuscollege. In de literaire afwerkplek maakt Quirien van Haelen een gedicht voor de liefhebber en jongeren hebben de kans om mee te spelen in een fotostrip. De toegang is gratis.