Balie zendt uitzendingen over vrijheid uit

Amsterdam – De Balie vindt het belangrijk, zeker nu de Maand van de Vrijheid niet door kan gaan, het thema vrijheid te blijven benadrukken. Nu we in onze bewegingsvrijheid worden beperkt realiseren we ons meer dan ooit hoe belangrijk vrijheid is. Daarom wordt er elke dag (in samenwerking met het vfonds) vanaf 19.00 uur een Vrijheidslezing uit op www.debalie.nl. In deze lezingen staat elke keer het indrukwekkende verhaal van een vrijheidsdenker centraal.

  • Dinsdag 24 maart vanaf 19:00 uur: de Vrijheidslezing van journalist Zineb El Rhazoui, die bij Charlie Hebdo werkte ten tijde van de aanslag op de redactie.
  • Woensdag 25 maart vanaf 19:00 uur: Eva Schloss (de stiefzus van Anne Frank) overleefde Auschwitz en spreekt zich in haar Vrijheidslezing luid en duidelijk uit tegen racisme en de groeiende xenofobie in de westerse wereld.
  • Donderdag 26 maart vanaf 19:00 uur: Patrisse Cullors, mede-oprichter van Black Lives Matter, vertelt over het (politie)geweld en racisme tegen de zwarte gemeenschap in de VS en hoe Black Lives Matter zich daartegen verzet.
  • Vrijdag 27 maart vanaf 19:00 uur: de Vrijheidslezing van cartoonist Kurt Westergaard. Over hoe journalisten en tekenaars steeds voorzichtiger hun woorden en beelden kiezen.
    Verder vertonen we deze week twee afleveringen uit onze serie Nationaal Gesprek over Vrijheid. Tijdens deze gesprekken komen ministers, staatssecretarissen, burgemeesters, en andere bestuurders onder leiding van gespreksleiders van De Balie samen met MBO-studenten in heel Nederland om te praten over vrijheid.

Op dinsdag 24 maart wordt het gesprek gepubliceerd met minister van Defensie Ank Bijleveld op ROC Amsterdam Zuidoost en op donderdag 26 maart het gesprek met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven op het Summa College in Eindhoven.