Arnon Grunberg zoekt mannelijke vrijgezellen

Arnon Grunberg op LAND, foto Wouter de Heus
Arnon Grunberg op LAND, foto Wouter de Heus

Utrecht – Schrijver Arnon Grunberg houdt op vrijdag 11 en zaterdag 12 september twee literaire kunstprojecten in Leidsche Rijn (Utrecht) waarbij hij op zoek is naar mannelijke vrijgezellen. Bovendien heeft hij zijn columns over de vinexwijk in een boekje gebundeld.

Op 12 september zwaait schrijver Arnon Grunberg de scepter over LAND, een vrijstaat van het Deense kunstenaarscollectief N55. LAND is vrij te gebruiken voor iedereen, maar op die vrijdag is Grunbergs wil wet voor ieder die zijn tijdelijke koninkrijk betreedt. Terzijde gestaan door zijn twee Oekraïense vrouwen Tanushka en Natalushka bespreekt Grunberg met zijn gasten de Nederlandse immigratiepolitiek en het verschijnsel importhuwelijken. Café Kiev maakt onderdeel uit van het programma van het Utrecht Uitfeest Leidsche Rijn (zie ook www.uitfeest.nl).

Natalushka
Natalushka
Tanushka
Tanushka

Vanaf 14.00 uur kunnen single mannen zich op twaalf september melden op LAND om via een datingshow te dingen naar de hand van Tanushka (28 jaar, accountant) en Natalushka (26 jaar, jurist). De kwaliteit van de vrijgezel wordt onder andere bepaald aan de hand van een wedstrijd liefdesbrief schrijven en het dansen voor de applausmeter. ’s Avonds wordt Grunbergs heerschappij afgesloten met een groot feest voor singles. Single mannen kunnen zich ook al van tevoren aanmelden via linde@utrechtuitfeestleidscherijn.nl

Onderduiken voor Beginners

Eerder dit jaar dook schrijver Arnon Grunberg tien dagen onder bij diverse bewoners in Leidsche Rijn. Een uitgebreide versie van de columns die hij over zijn verblijf schreef voor het NRC Handelsblad is samen met reacties van zijn gastgezinnen verwerkt in het boekje Onderduiken voor beginners. Op vrijdag 11 september reikt Grunberg het eerste exemplaar uit tijdens de opening van een nieuw permanent beeldenpark. Onderduiken voor beginners is exclusief verkrijgbaar tijdens het Utrecht Uitfeest Leidsche Rijn op 12 september voor 5 euro. 

Beyond

De permanente beeldentuin in het Leidsche Rijn Park is het eindresultaat van het project ‘Beyond’: De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR) een scenario ontwikkeld dat de komst van kunst in de openbare ruimte koppelt aan de stedenbouwkundige ontwikkeling van Leidsche Rijn. De kunst legt een relatie met de architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Beyond ging in 2002 van start met blijvende kunstwerken en tijdelijke projecten.