Architect Francine Houben voorzitter jury VSB Poëzieprijs 2017

Rotterdam – Stichting VSB Poëzieprijs heeft de architect Francine Houben aangesteld als juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2017. Houben zal leiding geven aan de vijfkoppige jury die voorts bestaat uit dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, winnaar van de VSB Poëzieprijs 2016, dichter en componist Rozalie Hirs, docent Moderne Letterkunde en literatuurwetenschapper Dirk de Geest en literair vertaler, criticus en essayist Martin de Haan. De VSB Poëzieprijs zal aan het begin van de Poëzieweek 2017 voor de 23ste keer worden uitgereikt.

De VSB Poëzieprijs is sinds 1994 dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel van het jaar met een geldbedrag van 25.000 euro. Bundels die tussen 1 september 2015 en 31 augustus 2016 zijn verschenen of nog verschijnen, maken kans op de VSB Poëzieprijs 2017. In november nomineert de jury vijf van de ingezonden bundels.

VSB Poëzieprijs op tournee

Op weg naar de uitreiking van de VSB Poëzieprijs aan het begin van de Poëzieweek 2017, presenteren de dichters hun genomineerde bundels tijdens de VSB Poëzieprijs op tournee die diverse Nederlandse en Vlaamse steden aan zal doen.

Uitreiking

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs is een van de eerste hoogtepunten van de Poëzieweek 2017, die op donderdag 26 januari met Gedichtendag begint en loopt tot en met woensdag 1 februari. De week staat in het teken van het thema ‘Humor’, Jules Deelder schrijft het inmiddels traditionele Poëziegeschenk en een nieuwe Dichter des Vaderlands neemt het roer die week over van Anne Vegter.

De jaarlijkse uitreiking van de VSB Poëzieprijs is een samenwerking van Stichting VSB Poëzieprijs, Poetry International Rotterdam en VSBfonds.