Annette van ’t Hull wint verhalenwedstrijd Books 4 Life 2012

Persbericht
11 maart 2012
Annette van ’t Hull wint verhalenwedstrijd Books 4 Life 2012
Zaterdag 10 maart vond de prijsuitreiking van de Books 4 Life verhalenwedstrijd 2012 plaats bij Books 4 Life in Eindhoven. Het thema ‘Goede daden en andere ongemakken’ had maar liefst 58 personen geïnspireerd tot het schrijven van een kort verhaal. Roelof Jan Manschot, bestuurslid van Amnesty Nederland reikte de prijs uit aan de winnaar Annette van ’t Hull met haar verhaal ‘Het meisje uit de Meidoornlaan’. “Een vlot geschreven verhaal met een leuke invalshoek. Spannend en zelfs een beetje morbide”, aldus de jury.
De tweede prijs, was voor het verhaal ‘De foto’ van Pauline Teunis en de derde prijs voor ‘Lusten en lasten’ van Evelien de Block. De drie winnende verhalen zijn gebundeld in een boekje dat klanten van Books 4 Life tijdens de Boekenweek van 14 tot 24 maart bij hun aankoop cadeau krijgen. Tevens ontvingen de drie prijswinnaars een boekenbon, te besteden bij de verschillende vestigingen van Books 4 life. Michelle van Daalhof, op de vierde plaats geëindigd en dus net buiten de prijzen gevallen, las haar verhaal ‘De stinkende onderlaag’ voor. Volgens de jury een rauw verhaal met een verrassend einde.
Jury
De jury bestond uit de secretaris van Books 4 Life Natascha Jansen en de directeur van Amnesty Nederland Eduard Nazarski. Zij hebben alle 58 verhalen gelezen en beoordeeld en vonden het hoge niveau van de inzendingen opvallend.
Tientjes
Naast de prijsuitreiking vertelde Erna Smeekens van Stichting Tientjes een inspirerend verhaal over de oprichting en de activiteiten van Tientjes. Tientjes helpt, met medewerking van ondernemers en particulieren, mensen die in een schijnbaar uitzichtloze situatie zitten ‘het roer om te gooien’. Voor meer informatie over deze stichting, zie www.tientjes.net.
Over Books 4 Life:
Books 4 Life is een keten van tweedehands boekwinkels voor het goede doel: je koopt er een GOED BOEK voor een GOED DOEL. Alle boeken in de winkel zijn geschonken door particulieren en/of bedrijven. Door het verkopen van deze boeken dragen wij bij aan duurzaamheid: de boeken krijgen een tweede leven. Het geld dat wij daarmee verdienen wordt aan goede doelen geschonken zoals Oxfam Novib, Amnesty International en diverse kleinschalige projecten. Er zijn Books 4 Life winkels in Tilburg, Groningen, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en in Graz (Oostenrijk). Bij Books 4 Life werken alleen maar vrijwilligers. Voor uitgebreide informatie kunt u kijken op www.books4life.nl.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Annelinda Koldewe, 06‐12629685
Books 4 Life op YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=RxFwrzKeh8Y http://www.youtube.com/watch?v=XDfQd2frWR8&feature=player_embedded

De winnaars.
De winnaars.

Eindhoven – Anette van ’t Hull heeft zaterdag met haar verhaal ‘Het meisje uit de Meidoornlaan’ de Books 4 Life verhalenwedstrijd 2012 gewonnen. “Een vlot geschreven verhaal met een leuke invalshoek. Spannend en zelfs een beetje morbide”, stelt de jury. De uitreiking plaats bij Books 4 Life in Eindhoven.
Het thema ‘Goede daden en andere ongemakken’ had maar liefst 58 personen geïnspireerd tot het schrijven van een kort verhaal.
De tweede prijs, was voor het verhaal ‘De foto’ van Pauline Teunis en de derde prijs voor ‘Lusten en lasten’ van Evelien de Block. De drie winnende verhalen zijn gebundeld in een boekje dat klanten van Books 4 Life tijdens de Boekenweek van 14 tot 24 maart bij hun aankoop cadeau krijgen. Tevens ontvingen de drie prijswinnaars een boekenbon, te besteden bij de verschillende vestigingen van Books 4 life. Het thema ‘Goede daden en andere ongemakken’ had maar liefst 58 personen geïnspireerd tot het schrijven van een kort verhaal.
Jury
De jury bestond uit de secretaris van Books 4 Life Natascha Jansen en de directeur van Amnesty Nederland Eduard Nazarski. Zij hebben alle 58 verhalen gelezen en beoordeeld en vonden het hoge niveau van de inzendingen opvallend.
Books 4 Life
Books 4 Life is een keten van tweedehands boekwinkels voor het goede doel: je koopt er een boek voor een goed doel. Alle boeken in de winkel zijn geschonken door particulieren en/of bedrijven. Door het verkopen van deze boeken wordt bijgedragen aan duurzaamheid: de boeken krijgen een tweede leven. Het geld dat de winkels ermee verdienen wordt aan goede doelen geschonken zoals Oxfam Novib, Amnesty International en diverse kleinschalige projecten. Er zijn Books 4 Life winkels in Tilburg, Groningen, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en in Graz (Oostenrijk). Bij Books 4 Life werken alleen maar vrijwilligers. Voor uitgebreide informatie, kijk op www.books4life.nl.