Anne Giesen wint finale Write Now! 2018

Juryvoorzitter Kyrian Esser (winnaar Write Now! 2017) overhandigt prijs aan winnaar Write Now! Foto: Vera Cornel

Rotterdam – De winnaar van Write Now! 2018 is de 19-jarige Anne Giesen uit Limburg. Dat maakte juryvoorzitter Kyrian Esser op zondag 24 juni bekend tijdens de finale in UBIK in Rotterdam. De jury prijst Annes verhaal ‘Regendagen’, waarin zij ‘een overtuigend universum [schetst] waarin de emotie nooit wordt uitgemolken, maar tussen de regels zit. Onnadrukkelijk, en tegelijk onontkoombaar.’

De tweede prijs gaat naar de Vlaamse Marie Borremans (24) en Marjolijn van de Gender (23) uit Brabant wint de derde prijs.

Voor Write Now! 2018 stuurden bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen hun tekst in, waarna in april en mei tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten – waaronder tien eersteprijswinnaars en vijf wildcardwinnaars – kregen drie weken de tijd om een nieuwe tekst voor de finale te schrijven.

Voor het verhaal van Anne Giesen, kijk op writenow.nu

Write Now!

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 t/m 24 jaar van Nederland en Vlaanderen, en mag onder meer Marijn Sikken (2011), Lize Spit (2013), Niña Weijers (2010) en Maartje Wortel (2007) tot oud-winnaars rekenen. De volgende editie van Write Now! gaat van start in januari 2019.