Aftrap CJP stemcampagne Publieksprijs Jongerenliteratuur

Amsterdam – Indiase scheldwoorden leren en naar mooie verhalen luisteren terwijl je koffie drinkt? Op donderdag 31 maart van 11.00 tot 12.00 uur staat de CoffeeCompany aan de Nieuwe Doelenstraat 24 in Amsterdam helemaal in het teken van jong schrijftalent. CJP trapt hier de stemcampagne voor de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 af en doet dit samen met de schrijvers Ernest van der Kwast en Thijs de Boer.

Bezoekers van deze CoffeeCompany kunnen de hele dag hun stem uitbrengen op hun favoriete boek en wie zijn CJP-pas laat zien krijgt een gratis koffie. De eerste vijftig stemmers ontvangen bovendien een gratis boek uit de longlist.

Tussen 11.00 en 12.00 uur gaan de schrijvers Ernest van der Kwast en Thijs de Boer de strijd met elkaar aan en halen alles uit de kast om zoveel mogelijk stemmen te winnen voor hun eigen boek. Schrijfsters Hanna Bervoets en Renske de Greef nemen als volleerde baristas tijdelijk de bar over, moedigen bezoekers aan te stemmen en steunen hiermee de onderscheiding van jongerenliteratuur binnen het totale literaire aanbod.

Programma

Donderdag 31 maart – Nieuwe Doelenstraat 24, Amsterdam:

Ernest van der Kwast – Mama Tandoori  (11:00 uur)

Thijs de Boer  – Vogels die vlees eten (11:15 uur)

Q&A en signeren (11.30 )

Presentatie door Arjen Lubach.

Andere stemlocaties

Naast Amsterdam kan er in vijf andere filialen van CoffeeCompany gestemd worden inclusief een gratis koffie voor bezitters van een CJP-pas. Deelnemende locaties zijn: Groningen (Carolieweg), Utrecht (Vismarkt), Den Haag (Korte Poten), Delft (Markt) en Rotterdam (Eendrachtsplein).

Met deze actie geeft CJP het startsein voor de online stemcampagne, waarbij jongeren zelf bepalen welke schrijver de publieksprijs van 15.000 euro in zijn zak steekt. Van 31 maart tot 30 april kan via CJP.nl gestemd worden op de 20 titels van de longlist van de vakjury, daarnaast is het mogelijk om zelf een suggestie te doen voor een boek dat niet in de lijst voorkomt. Stemmers maken kans op mooie prijzen als een iPad2 en een jaar lang iedere maand een Boekenbon van 30 euro.

Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011

Voor het eerst wordt dit jaar, naast de prijzen van de vakjury, een publieksprijs uitgereikt. CJP is gevraagd om de stemcampagne voor de DJP te organiseren zodat deze onderscheiding ook onder jongeren erkend wordt.

Onder jongerenliteratuur vallen boeken die geschreven zijn vanuit de beleving van jongeren en vooral gaan over de zoektocht naar een eigen identiteit. Thema’s als verliefdheid, seks en volwassen worden staan vaak centraal.

Voor meer info over de stemcampagne zie: www.cjp.nl