Acht halve finalisten bereiken finale NK Poetry Slam 2019

Utrecht – Veertien deelnemers hebben dinsdagavond gevochten om een plek in de grote finale van het NK Poetry Slam 2019 op zaterdag 2 februari. De acht beste slammers die in de finale op het podium zullen staan zijn Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Bowie Barbiers, Martje Wijers, Anne van Winkelhof, Glenn Markesteijn, Richard Nobbe en de 11-jarige Dagmer Dimer Koolwijk.

De finale vindt plaats in TivoliVredenburg (Pandora). Naast de schrijvers en dichters Tom Lanoye en Maud Vanhauwaert zal ook rapper, dj en acteur Willie Wartaal plaatsnemen in de jury van het NK. Hij maakt daarmee de jurysamenstelling compleet.

Wie wordt de slamkampioen van 2019?

Op zaterdag 2 februari vindt de finale van het NK Poetry Slam 2019 plaats. Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Bowie Barbiers, Martje Wijers, Anne van Winkelhof, Glenn Markesteijn, Richard Nobbe en Dagmer Dimer Koolwijk nemen het tegen elkaar op om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam in de wacht te slepen. De winnaar wordt de opvolger van Ozan Aydogan, de slampion van 2018.

Aan de titel is een geldprijs van € 1000,- verbonden en de winnaar krijgt de Gouden Vink Wisseltrofee uitgereikt, vernoemd naar dichter, schrijver en performer Simon Vinkenoog. Eerdere winnaars van het NK zijn onder meer Daniël Vis, Else Kemps, Ellen Deckwitz en Erik Jan Harmens.

Het publiek stemt mee

De winnaar wordt niet alleen bepaald door de jury, ook het publiek stemt mee. De dichter die tijdens de finale battle het meest uitzinnige applaus aan het publiek ontlokt mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 noemen. Na afloop van de finale vindt er een wervelende afterparty plaats in de Pandora Foyer.

Finale NK Poetry Slam
Zaterdag 2 februari
Locatie TivoliVredenburg
(Pandora)
Toegang: 16,50 euro (incl. servicekosten)
of 14 eur met CJP of Bibliotheekpas
Aanvang: 20.00 uur + afterparty met Car Pets en dj Daniel
Zie https://www.poetryslam.nl

Het NK Poetry Slam is een productie van Het Literatuurhuis en onderdeel van de Poëzieweek (31 januari – 6 februari 2019).