Abseilers onthullen geveldoeken ‘Camera Obscura’

De geveldoeken tonen illustraties uit Camera Obscura. Foto: Aneo Koning
De geveldoeken tonen illustraties uit Camera Obscura. Foto: Aneo Koning
Utrecht – Abseilers hebben woensdag een van de vier enorme geveldoeken van de flats aan de Rhonedreef in Utrecht onthuld. De doeken zijn bewerkt door HIK Ontwerpers en uitgekozen door de bewoners van de Dorbeendreef en de Haarlemmerhoutdreef. Er is gekozen voor illustraties uit de Camera Obscura, omdat alle straatnamen uit de buurt ontleend zijn aan dit boek. De doeken dienen niet alleen een esthetisch doel, maar helpen wijkbewoners en hun bezoekers zich ook beter te oriënteren in ‘doolhof Overvecht’.

Hildebrand (Nicolaas Beets) was zelf aanwezig. De schrijver is inmiddels 195 jaar oud en kwam kijken wat er gemaakt is van de illustraties uit een van de hoogtepunten van de Nederlandse literatuur, de Camera Obscura. De schrijver Hildebrand, een pseudoniem voor de in de 19e eeuw bekende dichter Nicolaas Beets gaf in zijn boek Camera Obscura scènes uit het dagelijks leven weer.

De doeken zijn een initiatief van de bewonerscommissies Haarlemmerhout- en Dorbeendreef ondersteund door het opbouwwerk van Cumulus Welzijn en woningcorporatie Portaal. De vier doeken zijn medegefinancierd uit het leefbaarheidbudget van de gemeente Utrecht.