40e Nacht van de Poëzie op 7 oktober

Utrecht – De grote finale van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) festival, van 22 september tot en met 7 oktober, is elk jaar voorbehouden aan De Nacht van de Poëzie. Met deze keer een bijzonder jubileum. Op 7 oktober wordt de Nacht 40 en dat wordt natuurlijk gevierd, onder het motto:

‘Zullen wij confetti van onszelf maken en gaan dwarrelen, feestelijk en ongericht.’

De nachtregel van dit jaar komt van een van de optredende dichters en ‘nachtveteraan’ Eva Gerlach. Tot de eerste bevestigde dichtersnamen behoren verder twee oudgedienden die er al op de eerste Nacht in 1980 bij waren, Jean Pierre Rawie en Bart Chabot, evenals twee nieuwe talenten voor wie dit de eerste Nacht wordt: Mahat Arab en Alara Adilow. Meer namen van dichters en muzikanten maakt het ILFU de komende maanden bekend.

Earlybird tickets

Op 17 mei gaat de kaartverkoop van start, maar ILFU-leden kunnen vanaf vandaag al tickets bestellen. En bovendien tegen een sterk gereduceerd tarief (30 euro in plaats van 42,50 euro; geldig tot 17 mei, daarna krijgen leden de gebruikelijke 20 procent korting op de reguliere prijs). Overweeg je ook aan te sluiten bij de 1200 andere ILFU-leden. Je profiteert dan niet alleen van de kortingen, maar je steunt ook heel direct schrijvers en dichters. De gehele opbrengst van leden gaat naar auteurshonoraria.

Lidmaatschap ILFU

Je kunt lid worden per maand (4,50 euro) of per jaar (45 euro, twee maanden gratis). Na inschrijving kun je direct membertickets bestellen door in te loggen op Mijn ILFU. Klik voor meer info.

Natuurlijk krijg je ook dit jaar weer een nachtbundel met gedichten van de optredende dichters mee naar huis. En voor wie toch graag een trip down memory lane wil, is er dit jaar een bijzonder collector’s item: een heus nachtkwartet, samengesteld door de spreekstalmeesters Piet Piryns en Ester Naomi Perquin. Te koop tijdens De Nacht, maar ook nu al (eveneens tegen early bird-tarief) mee te bestellen met je ticket.