Thrillerverkoop fors gestegen in Spannende Boeken Weken

Amsterdam – In de Spannende Boeken Weken steeg de omzet van spannende boeken met 12 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de trend van de afgelopen drie magere jaren stevig gekeerd. Dat laat de stichting Colllectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) weten. Nederlandstalige spannende boeken zorgden zelfs voor een omzet stijging van 13 procent. Van alle boeken die deze periode over de toonbank gingen, was één op de zeven een Nederlandstalig spannend boek. Goede dochter van Karin Slaughter was de best verkochte thriller

 

Het Geschenkboek De Vrouw in de blauwe mantel, geschreven door Deon Meyer, is gedrukt in een oplage van 350.000 exemplaren, als e-book is deze ruim 38.000 keer gedownload dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De Spannende Boeken Weken werden dit jaar gehouden van 9 juni tot en met 25 juni onder het motto: je vakantie begint met boeken.

Boekwinkels die het Geschenkboek cadeau gaven aan hun klanten profiteerden extra. Zij verkochten 9 procent meer Nederlandstalige spannende boeken dan boekwinkels die niet met de campagne meededen. Hiermee behaalden zij een omzetstijging van 16 procent.