‘Fnuikend’ mooiste woord van Utrecht

Utrecht – Tijdens de verkiezing van Utrechts Mooiste Woord op het Uitfeest van 13 september, werd ‘fnuikend’ door het publiek als winnaar uitgeroepen. Deze verkiezing werd georganiseerd door Festival Mooie Woorden.

Deze zomer verzamelde Festival Mooie Woorden tijdens de UITdagen, via mail en Twitter de mooiste Nederlandse woorden van de Utrechter. Uit alle inzendingen werd een top 10 samengesteld waarop tijdens het Uitfeest gestemd kon worden. Bij de VIPbus op het Stadhuisplein stond een schoolbord met de tien genomineerde woorden. Voorbijgangers konden stemmen door een streepje te zetten achter hun favoriete woord.

Tot op het laatste moment bleef de verkiezing spannend. ‘Desalniettemin’ en ‘fnuikend’ wisselden elkaar af als koploper, maar toen om 18.00 uur een einde kwam aan het programma, bleek ‘fnuikend’ de enige echte winnaar. Hiermee wint de inzender, student Jenne Jan Holtland, een Festival Mooie Woorden-shirt met dit prachtige woord.

Festival Mooie Woorden is een Utrechts allround literatuurfestival met literatuur, poëzie, muziek, theater en meer. De volgende editie van Festival Mooie Woorden vindt plaats op 13 en 14 februari 2010 in het Akademietheater in Utrecht. Zie ook www.festivalmooiewoorden.nl