Wielerroman op het Brabantse platteland

Utrecht – Wielersport en literatuur laten zich goed combineren, zo blijkt uit het nieuwe project van schrijver Lidewey van Noord.

Tijdens een residentie op het platteland van West-Brabant verkende zij het startgebied van wielerwedstrijd de Vuelta Holanda. Dit verblijf was op uitnodiging van Uitgeverij Volt, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt.

Uitgeverij Volt, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt sloegen de handen ineen om literatuur te verbinden aan een groot sportevenement. Het resultaat wordt gepresenteerd met een literair publieksprogramma tijdens het weekend van la Vuelta Holanda, van 19-21 augustus.

Wilfried de Jong: ‘Met fantasie en inlevingsvermogen geeft Van Noord haar gevallen Spaanse wielerheld de kracht om uit een diep dal te kruipen. Deze wielernovelle smáákt!’

Literair programma

In de week van de start van de Vuelta (15-21 augustus) verzorgen de initiatiefnemers een literair publieksprogramma, onder meer op zaterdagmiddag 20 augustus in de Verkadefabriek en in de Toonzaal in Den Bosch. Het programma staat vanaf juli op de website van Tilt en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant vermeld.