Nieuwe roman Tommy Wieringa: Nirwana

Amsterdam – Op dinsdag 19 september verschijnt de nieuwe roman van Tommy Wieringa: Nirwana. Zo laat Uitgeverij De Bezig Bij weten.

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemrucht geslacht dat zijn stempel op de moderne tijd heeft gedrukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium nadat hij in de Tweede Wereldoorlog een dubieuze positie innam: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege komt hij tot inkeer en sluit zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Tweelingbroer

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit Hugo’s kans om de geschiedenis recht te doen?

Verovering van de aarde

Nirwana is een epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.