Het meisje en de tractor

Alkmaar – Theatermaker en schrijver Manon Ossevoort presenteert op zaterdag 23 november haar aangrijpende boek Het meisje en de tractor. Een waargebeurd verhaal dat wereldnieuws werd bij boekhandel Broekhuis in Almelo. Geheel in stijl arriveert Manon op haar mooie rode tractor bij de boekpresentatie. Ze overhandigt het eerste exemplaar aan oud-journalist Hans Moll.

Het boek vertelt het verhaal van Manon Ossevoort, die na een aangrijpende ervaring de wens koestert om te laten zien dat de wereld wél mooi is. Ze gaat een onwaarschijnlijk avontuur aan door met haar tractor naar het einde van de wereld te reizen, de geografische zuidpool. In het boek vertelt Manon waarom ze haar reis is gestart en beschrijft ze alle bijzondere ontmoetingen en ervaringen die ze onderweg had. In het boek zijn veel prachtige kleurenfoto’s opgenomen van dit indrukwekkende avontuur.

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver. Tussen 2004 en 2015 reisde ze meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Tijdens deze jarenlange reis werd ze gevolgd door duizenden fans en vele media, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel.

Het meisje en de tractor. Een waargebeurd verhaal dat wereldnieuws werd, Manon Ossevoort. Prijs: 19,99 euro. 224 pagina’s, inclusief kleurenkatern. Pepper Books. ISBN: 978 90 206 0883 0