‘Het korte verhaal is terug’

hetkorteverhaalUtrecht – Uitgeverij Parelz biedt sinds kort het zesde Parelz Exclusiefboek: Het korte verhaal. Het boek bevat tien korte verhalen uit de verhalencollectie en een uitgebreid voorwoord van de uitgevers over kenmerken van en trends in het korte verhaal.

Nederland herontdekt het korte verhaal. Na dertig jaar uit de gratie te zijn geweest, is er de laatste jaren weer een toenemende belangstelling voor. En dat is maar goed ook, want een goed kort verhaal biedt evenveel als een goed boek, in kortere tijd. Uitgeverij Parelz is sinds 2009 de specialist in het uitgeven van korte verhalen. Parelz koos voor deze ‘ode aan het korte verhaal’ tien verhalen uit haar voortdurend groeiende collectie. De selectie is gebaseerd op de verschillende trends en stijlen die Parelz daarbij onderkent. Het geheel geeft een prachtig beeld van de breedte van het aanbod in het Nederlandse taalgebied.

Auteurs

Het boek bevat tevens een diepgaand voorwoord van de uitgevers: LeoArie Elsenaar en Carien Touwen. De tien verhalen uit het boek zijn in deze inleiding gebruikt als voorbeeld.

De opgenomen verhalen zijn van de volgende tien auteurs: Marelle Boersma, John Brosens, Mel Hartman, Jan J.B. Kuipers, Rona Lichtenberg, Tisa Pescar, Helena Rentmeester, Jacob Vis, Lucas Zandberg en Jacqueline Zirkzee.

Bestellen

Het korte verhaal is verkrijgbaar op www.parelz.eu en kost 19,95 euro inclusief verzending binnen de Benelux. Het boek telt 316 pagina’s. ISBN: 9789491074066