Havank leeft voort

havankUtrecht – Na het succes van Caribisch complot volgt deze maand een gloednieuw avontuur van de fameuze speurder ‘de Schaduw’, van de hand van Tomas Ross. ‘Het mysterie van de Nachtwacht’ is een eerbetoon aan Havank, het pseudoniem van Hans van der Kallen (1904-1964), de auteur die in de jaren tachtig een reeks legendarische misdaadromans schiep.

Wanneer monsieur Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, bij zijn goede vriend Jean d’Aubry thuis een ontmoeting heeft met een zekere Schwoppeke Uijenkruijer, kan hij niet bevroeden dat diezelfde dag nog twee moorden zullen worden gepleegd. Twee moorden die met elkaar te maken hebben, zo blijkt algauw, maar waarvan niet duidelijk is wat het verband is met het dagboek dat Schwoppekes oom bijhield en dat na de moord verdwenen is. Of met de in 1943 genomen foto die Schwoppeke de ochtend van zijn moord ontving van een mysterieuze jonge Nederlandse vrouw.

Het mysterie van de Nachtwacht is het 56e deel van de legendarische reeks rondom de Schaduw. De Havank-reeks was razend populair in de jaren tachtig en er gingen miljoenen exemplaren van over de toonbank. In 2008 verscheen voor het eerst een ‘Havankje’ van auteur en scenarist Tomas Ross: Caribisch complot. Hiervan zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Het boek stond op de longlist voor de Gouden Strop 2008 en werd met groot enthousiasme ontvangen door pers en publiek.

Het mysterie van de Nachtwacht, Havank Ross, 200 p., ISBN: 978 90 229 9594 5, prijs: € 17,95