Diane van den Heuvel publiceert dertig jaar verborgen gedichten

Utrecht – Diane van den Heuvel had dertig jaar lang haar gedichten veilig achter slot en grendel verborgen. Binnenkort verschijnen er twee dichtbundels van haar, in het Nederlands en in het Engels.  

‘Als woorden verbrijzelde harten konden lijmen, adem dan elke zin van deze bundel’, schrijft bestsellersschrijfster Christine Pannebakker als aanbeveling.  

Het thema van beide gedichtenbundels is universeel: verdriet, verlies en een weg daardoorheen vinden. Wie heeft er nooit een gebroken hart gehad, wie heeft er nooit iemand verloren?

‘Ik denk dat mijn gedichten intuïtieve en hoogsensitieve vrouwen met enige levenservaring extra aanspreken’, zegt de schrijfster. ‘En ook taalgevoeligen, mensen die genieten van woorden die wat met je doen. Gedichten als pure chocolade: bitterzoet, omhelzend en troostend. Herkenning, erkenning en verlichting van hartenpijn.’

Teleurstellingen

Van den Heuvel begeleidt al jaren vrouwen bij het in woorden vangen van hun gevoel. Ze weet waar ze het over heeft. Op haar 24ste verloor ze haar moeder. Zelf leeft ze al tien jaar met leukemie. En ze kreeg bedrog en een gebroken hart te verwerken na de scheiding van de liefde van haar leven, een man die anders bleek te zijn dan ze dacht.

Helen

Kunnen gedichten een gebroken hart helen? ‘Ja’, is het volmondige antwoord van de schrijfster. ‘Daar bouwt het ook naar op. Van verlies via gebroken naar lichtpuntjes en zelfliefde. Ik hoop dat mijn bundels veel mensen helpen die door een moeilijke tijd gaan.’

De bundels ‘Dark love’ en ‘Als alles leeft’ zijn verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels en op www.dhyaan.nl