De leukste cartoons volgens Kees van Kooten

Kooten - Leve het welwezen

Amsterdam – Voor ‘Leve het welwezen’ zette Kees van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste cartoons: van het echtpaartje van James Thurber en de skiërs van Chas Addams, tot een pin-up van Peter Arno en de matrones van Helen Hokinson.

Ook komen er veel Nederlandse cartoonisten in voor, zowel actieve tekenaars als geheel vergeten humoristen uit de jaren vijftig en zestig. Maar op 22 augustus 2014 doorkruiste een zware hartaanval zijn werk aan deze derde humorbundel, waardoor het boek van karakter veranderde.

Leve het welwezen speelt zich nu voor een groot deel af in het ziekenhuis. Hier raakt de schrijver op hilarische wijze in conflict met een medehartpatiënt, die, wat getekende moppen betreft, een erbarmelijk gevoel voor humor blijkt te hebben.

De Wereld Draait Door

Het nieuwe boek van Kees van Kooten is leverbaar vanaf vrijdag 11 september. Op vrijdag 18 september is hij te zien in het programma De Wereld Draait Door. ‘Leve het welwezen’, Kees van Kooten. Uitgeverij De Harmonie. ISBN: 978 90 76174 65 5. Prijs: 19,90 euro.