adverteren?

adverteren?

Drie workshops poëzie en techniek

IMG_7907

Op dit moment zijn er onvoldoende aanmeldingen voor onderstaande workshop. Toch interesse? Op aanvraag kan deze workshop worden geleverd. Dit kan zowel bij groepen als individuele personen.

“U wilt nog beter gedichten leren schrijven? U weet wat u wilt zeggen? Wat u wilt oproepen? Maar u bent onzeker over de techniek?

Doe mee aan de driedelige workshop in drie avonden over rijm, metrum en ritme, en vorm. Een training poëzie en techniek, aangeboden door Nationale Boekenblog.nl

Wat is een chiasme? Wanneer een iambe, spondee of trochee toepassen? Een sonnet of een ballade? Of delen ervan? Leer de basisbeginselen en pas meer technieken toe om de authenticiteit van uw werk beter tot haar recht te laten komen. Aan het eind schrijft u een gedicht dat uitgebreid met u wordt besproken.

“Een gedicht kan erop vooruit gaan, als je het bekijkt als een schilderij, of een foto”, zegt cursusleider Peter le Nobel. “Het kiekje op zich is leuk, maar met een net wat betere lens of het juiste ISO-getal wordt een plaatje een kunstwerk. Voor een gedicht is dat niet anders. Techniek leren lijkt saai, maar als je het gevoel hebt dat je je compositie kan sturen, is de bevrediging aan het eind vele malen groter.”

Kosten 120 euro p.p. (inclusief lesboek en los materiaal). Aanmelden bij Peter le Nobel, t.: 06-55915566 of info@nationaleboekenblog.nl

# Bij aanmelding krijgt u een routebeschrijving en nadere informatie over de cursus en betaling (het rekeningnummer).

# De inschrijving is definitief als het cursusgeld binnen is.”

adverteren?

Interviews

Debuutbundel Jolanda Oudijk: ‘Zwijgzee’

Jolanda Oudijk: ‘Met mijn gedichten doorbreek ik de stilte.’ Foto: VB Fotografie

Door Peter le Nobel

Amersfoort – Hoe meer mensen betrokken raakten bij haar debuutbundel, des te autobiografischer de bundel ‘Zwijgzee’ van Jolanda Oudijk werd.

Jolies Heij debuteert na jaren dichterschap met ‘Lolita zei…’

Jolies Heij. Haar bundel beschrijft meer dan het opgroeien van een jonge vrouw. (Foto: Peter le Nobel)

Utrecht – Jolies Heij treedt overal in het land op, op poetryslams, voordrachtsbijeenkomsten, tijdens festivals… En sinds 2008 schrijft ze het ene gedicht na het andere. Het is bijzonder dat […]

Aanvankelijk wilde Pom Wolff een ‘best of’ maken van zijn werk tot nu toe, maar het liep anders. ‘Kapotte vogeltjes’ brachten hem op het spoor om 40 gedichten te verdelen over vier boekjes. Gezamenlijk vormen zij het kleinood, of parelsnoer: ‘Een vrouw schrijft een jongen’.
“Ik heb wat met titels die je op meerdere manieren kan […]

Cynthia Stijger Aramburu: ‘Als je geen stempels zet op alles, heb je liefde voor de ander, de natuur en het leven zelf’
Aurora, een familie- en liefdesverhaal dat leest als een detective
Een man en een vrouw die elkaar na vijftig jaar terugzien waarbij de liefde opbloeit als nooit tevoren. Het klinkt als een sprookje. Cynthia Stijger […]

Paul Verhuyck – Inmiddels op aarde
Elf jongens uit een eindexamenklas van een gymnasium. April 1958. De wereld ligt aan hun voeten. Maar toch pleegt de een na de ander later zelfmoord. Soms ligt het er duidelijk bovenop, met een jachtgeweer, soms treedt de dood subtieler in, bijvoorbeeld door in eenzaamheid weg te rotten. Paul Verhuyck […]

Pim te Bokkel: ‘Dit is hoe een storm ontstaat’
Vier jaar heeft Pim te Bokkel over zijn laatste bundel gedaan, ‘Dit is hoe een storm ontstaat’. Maar misschien nog veel langer. “Eindelijk kon ik een paar mooie dichtregels kwijt.”
Door Peter le Nobel
Amsterdam – “Als student zag ik op Texel het beeld van Wolkers, met de dichtregels: […]

Herman Leenders – Dat is wij
Door Peter le Nobel
Utrecht – ‘Als je ophoudt te begrijpen, kun je elkaar beter verstaan.’ Het is een zin die in mij opkomt als ik de klare taal lees van Herman Leenders in zijn nieuwste bundel ‘Dat is wij’. Klare taal met duidelijke beelden, sober opgeschreven, met een meedogenloze helderheid.
De […]