adverteren?

adverteren?

Over NBB

Contact / uitleg

De Nationaleboekenblog.nl verwelkomt iedereen die liefhebber is van Nederlandstalige literatuur en poëzie, uit Nederland, de Antillen, Suriname, Indonesië of België.

De Nationaleboekenblog.nl wil de eerste, aansprekende en aanspreekbare gids zijn voor elke lezer, schrijver of dichter.

De Nationaleboekenblog.nl staat open voor iedereen die

– nieuwsgierig is naar nieuws rondom literatuur of poëzie;
– een eigen stem wil laten horen via recensies van boeken of dichtbundels;
– activiteiten wil melden via de agenda;
– verhalen of gedichten wil inzenden;
– een essay wil schrijven naar aanleiding van een boek of een maatschappelijk onderwerp;
– of een weblink wil opgeven.

Wie nieuws of tips heeft voor Nationaleboekenblog.nl kan zonder meer mailen naar info@nationaleboekenblog.nl Dit kan ook voor advertenties.

Het is mogelijk zonder tussenkomst van de redactie zelf agendatips op de site te vermelden. Kijk hiervoor naar de linkerkolom van deze site.

Verhalen, gedichten en leestips mailen naar info@nationaleboekenblog.nl

Redactie:

Peter le Nobel, zie ook www.peterlenobel.nl

Disclaimer:

Nationaleboekenblog.nl neemt op geen enkele wijze enige aansprakelijkheid voor haar rekening voor inhoud dat door internetters op de site is geplaatst. Webbeheer doet haar uiterste best inhoud in strijd met wet- of regelgeving naar Nederlands recht zo snel mogelijk te verwijderen.

Auteursrecht:

Nationaleboekenblog.nl ziet erop toe dat auteursrechten niet worden geschonden. Mocht dit helaas wel het geval zijn, gelieve zo snel mogelijk contact op te nemen met de redactie voor een oplossing.

adverteren?

Interviews

Debuutbundel Jolanda Oudijk: ‘Zwijgzee’

Jolanda Oudijk: ‘Met mijn gedichten doorbreek ik de stilte.’ Foto: VB Fotografie

Door Peter le Nobel

Amersfoort – Hoe meer mensen betrokken raakten bij haar debuutbundel, des te autobiografischer de bundel ‘Zwijgzee’ van Jolanda Oudijk werd.

Jolies Heij debuteert na jaren dichterschap met ‘Lolita zei…’

Jolies Heij. Haar bundel beschrijft meer dan het opgroeien van een jonge vrouw. (Foto: Peter le Nobel)

Utrecht – Jolies Heij treedt overal in het land op, op poetryslams, voordrachtsbijeenkomsten, tijdens festivals… En sinds 2008 schrijft ze het ene gedicht na het andere. Het is bijzonder dat […]

Aanvankelijk wilde Pom Wolff een ‘best of’ maken van zijn werk tot nu toe, maar het liep anders. ‘Kapotte vogeltjes’ brachten hem op het spoor om 40 gedichten te verdelen over vier boekjes. Gezamenlijk vormen zij het kleinood, of parelsnoer: ‘Een vrouw schrijft een jongen’.
“Ik heb wat met titels die je op meerdere manieren kan […]

Cynthia Stijger Aramburu: ‘Als je geen stempels zet op alles, heb je liefde voor de ander, de natuur en het leven zelf’
Aurora, een familie- en liefdesverhaal dat leest als een detective
Een man en een vrouw die elkaar na vijftig jaar terugzien waarbij de liefde opbloeit als nooit tevoren. Het klinkt als een sprookje. Cynthia Stijger […]

Paul Verhuyck – Inmiddels op aarde
Elf jongens uit een eindexamenklas van een gymnasium. April 1958. De wereld ligt aan hun voeten. Maar toch pleegt de een na de ander later zelfmoord. Soms ligt het er duidelijk bovenop, met een jachtgeweer, soms treedt de dood subtieler in, bijvoorbeeld door in eenzaamheid weg te rotten. Paul Verhuyck […]

Pim te Bokkel: ‘Dit is hoe een storm ontstaat’
Vier jaar heeft Pim te Bokkel over zijn laatste bundel gedaan, ‘Dit is hoe een storm ontstaat’. Maar misschien nog veel langer. “Eindelijk kon ik een paar mooie dichtregels kwijt.”
Door Peter le Nobel
Amsterdam – “Als student zag ik op Texel het beeld van Wolkers, met de dichtregels: […]

Herman Leenders – Dat is wij
Door Peter le Nobel
Utrecht – ‘Als je ophoudt te begrijpen, kun je elkaar beter verstaan.’ Het is een zin die in mij opkomt als ik de klare taal lees van Herman Leenders in zijn nieuwste bundel ‘Dat is wij’. Klare taal met duidelijke beelden, sober opgeschreven, met een meedogenloze helderheid.
De […]